ISTORIJA JEDNE ADRESE

LAZE TELEČKOG 5

Pre Lazinog Salaša, na adresi Laze Telečkog 5 živela je čuvena novosadska trgovačka porodica Milutinović. U narednom periodu, ovaj isti prostor dodeljen je Srpskom narodnom pozorištu.

Polovinom dvadesetog veka, na ovoj istoj adresi živeo je čuveni glumac SNP-a, Ivan Hajtl – jedna od najmarkatnijih figura vojvođanske scene.

NAŠA MISIJA

Izazov je razumeti potrebe i želje novih, mladih gostiju Lazinog Salaša, a u isto vreme zadržati stare i redovne goste dobrim delom zaslužne za reputaciju restorana.

Lazin Salaš je otvoren 14. aprila 2011. godine kao restoran koji obećava dobru hranu i legendarne priče. U vremenu globalizacije, u kom je kuvanje moda, a domaća kuhinja u strahu od zaborava – uspeli smo da sačuvamo duh tradicije i dan danas.

AMBIJENT

Ambijent našeg restorana je autentičan i sa rustičnim detaljma, a tradicionalna vojvođanska arhitektura diktira osnovni tempo. U našem restoranu ćete se osećati kao da ste ušli u kuću dobro poznatog vojvođanskog domaćina koji vas dočekuje sa osmehom i toplom dobrodošlicom

PROSLAVE

U Lazinom Salašu možete organizovati proslavu, bilo da je u pitanju porodično okupljanje, druženje sa prijateljima ili korporativni događaj, kao i biznis ručak sa saradnicima.

Ukoliko želite da obradujete i oduševite svoje prijatelje i zajedno uživate u autentičnom vojvođanskom ambijentu – Lazin Salaš je pravo mesto za vas.

Kapacitet mesta je 150, uključujući unutrašnji deo i baštu.

KONCEPT NAŠE KUHINJE

Našu gastro priču pričamo kroz prizmu namirnica, mesta i ljudi na koje je Srbija ponosna, a na koje je možda zaboravila. Manje primećena jela koja zaslužuju da ih oživimo i stavimo u dijalog sa drugim delovima sveta – sarma, punjena paprika, pasulj, škembići, teleći ribić, bećarac, jagnjetina, bački pilav, roštilj, gibanica, šnenokle, štrudla sa makom…

Ovo sve navedeno je tek deo naše ponude koja se mora doživeti svim čulima

DORUČAK U LAZINOM SALAŠU

Služimo svakodnevno od 09:00h do 12:30h. Na meniju za najvažniji obrok su: jaja na sve načine, vojvođanske prženice, bački doručak, grilovana palenta sa sirom i kiselim mlekom.

P.S. Kuvamo i odličnu domaću kaficu.

RUČAK / VEČERA U LAZINOM SALAŠU

MUZIKA

Pored autentičnih jela koja nemate priliku da jedete na ostalim mestima u gradu, naša topla preporuka od srca su sledeći specijaliteti:

  • Vojvođanski gulaš
  • Butkica u sosu od rena sa kajmakom
  • Lazino pohovano pismo
  • Jagnjetina u kiselom mleku
  • Pileći paketići u sosu od šampinjona
  • Ćuretina sa mlincima

P.S. Imamo fenomenalan izbor vina, rakije i ostalih pića koja savršeno prate dobar apetit.

Tokom cele godine – uživo muzika svake večeri u Lazinom Salašu od 21:00h.

Vikendom i preko dana u vreme ručka uživamo u zvucima tamburaša od 13:00h do 17:00h.